Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

Ανόρθωση Μηρών

Μηρός Η ανόρθωση των μηρών πραγματοποιείται στις περιπτώσεις εκείνες που οι μηροί παρουσιάζουν μεγάλη χαλάρωση κυρίως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή με την πάροδο των ετών . Η χαλάρωση των μηρών αποτελεί ένα ζήτημα αισθητικής, πολλές φορές όμως, δυσκολεύει τις καθημερινές και τις αθλητικές δραστηριότητες.

ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Κατά την πρώτη επαφή με τον ιατρό λαμβάνεται το ιατρικό ιστορικό που σχετίζεται με την γενική κατάσταση της υγείας σας, προηγηθείσες επεμβάσεις, τη λήψη φαρμάκων, το κάπνισμα καθώς και τον έλεγχο διαφόρων παραγόντων για τη διασφάλιση μιας επιτυχούς χειρουργικής αποκατάστασης.
Πραγματοποιούνται μετρήσεις για τον καθορισμό της τελικής εικόνας των μηρών με βάση την επιθυμία σας αλλά και με βάση την αναλογία με τον σωματότυπο σας.
Τέλος, συζητούνται τα θέματα αναισθησίας, η διαδικασία της επέμβασης, η μετεγχειρητική παρακολούθηση και οι πιθανές επιπλοκές που καθορίζονται από τα παγκόσμια δεδομένα. Ο ιατρός θα σας ζητήσει να προβείτε σε έναν εργαστηριακό έλεγχο που περιλαμβάνει κυρίως εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος και καρδιογράφημα. Συζητείται επίσης το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης, για τις γυναίκες και η επίδραση αυτής στην χειρουργική επέμβαση. Η λήψη ασπιρίνης και συναφών φαρμάκων διακόπτεται τουλάχιστον μία εβδομάδα προ της επέμβασης.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η επέμβαση πραγματοποιείται με χορήγηση γενικής αναισθησίας και η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου 2-4 ώρες ανάλογα με το μέγεθος της χαλάρωσης. Πραγματοποιείται τομή στο ριζομήριο έτσι ώστε να καλύπτεται κατά το δυνατόν από τα εσώρουχα. Σε περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι πολύ μεγάλη, πραγματοποιούνται τομές και στο εσωτερικό των μηρών. Στη συνέχεια αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και ακολουθεί συρραφή με ειδικά ράμματα ώστε να περιοριστεί στο μέλλον η αναμενόμενη συνέχεια της πτώσης και η μετατόπιση των ουλών. Αρκετά συχνά κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση παροχετεύσεων για λίγες μέρες, για την αποφυγή συλλογής υγρών στη χειρουργηθείσα περιοχή. Η ανόρθωση των μηρών μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση για την όσο το δυνατόν καλύτερη μορφοποίηση των ανωμαλιών.
Μετά το πέρας της επέμβασης θα οδηγηθείτε στον θάλαμο σας φορώντας έναν ειδικό κορσέ και έπειτα από 3-4 ώρες ή την επόμενη ημέρα, κατά περίπτωση, θα μπορέσετε να επιστρέψετε στον χώρο σας με συγκεκριμένες οδηγίες.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η ανόρθωση των μηρών είναι μια επέμβαση που δεν προκαλεί ιδιαίτερο πόνο. Ήπιες ενοχλήσεις αντιμετωπίζονται με τη χορήγηση αναλγητικών. Χορηγείται αντιμικροβιακή αγωγή και δίδονται συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τον ύπνο και τις δραστηριότητές σας. Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας συνήθως σε 10-15 ημέρες ανάλογα βέβαια με το είδος αυτής. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα που δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν αλλά και μη απορροφήσιμα ράμματα, για τεχνικούς λόγους, τα οποία αφαιρούνται σε 10-12 ημέρες. Οι παροχετεύσεις όταν χρησιμοποιηθούν, αφαιρούνται σε 3-7 ημέρες ανάλογα με τον ρυθμό αποβολής των υγρών. Η χειρουργηθείσα περιοχή μπορεί να παρουσιάσει εκχυμώσεις (μελανιές), οίδημα (πρήξιμο) ή αιμωδίες (μουδιάσματα) τα οποία είναι φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού και σταδιακά υποχωρούν. Τον ειδικό κορσέ θα πρέπει να τον φοράτε τουλάχιστον για έναν μήνα, μέσα στον οποίο συνιστάται η αποφυγή της έντονης σωματικής άσκησης. Ο ιατρός θα σας παρακολουθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε προκαθορισμένα ραντεβού και θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τις αλλαγές και την ατομική σας υγιεινή.