Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

Βιογραφικό

010C6700_smΟ Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός Δρ. Βούρτσης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Ζάννειο   Πρότυπο Λύκειο Πειραιά και έπειτα από  Πανελλαδικές εξετάσεις εισήχθη στο Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Ολοκληρώνοντας  επιτυχώς την  εκπαίδευση του, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή και από την Ιατρική Σχολή του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια παρακολούθησε το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού και μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε ως Ιατρός Μονάδος σε μοίρα Καταδρομών της ΕΛΔΥΚ για δύο χρόνια.

Έπειτα από επιτυχείς εξετάσεις, ξεκίνησε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής ως ειδικευόμενος σε κλινικές Γενικής Χειρουργικής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Συνέχισε την εξειδίκευση του στην κλινική της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής  του Θριασίου Νοσοκομείου, στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, στη Νευροχειρουργική Κλινική του 417 ΝΙΜΤΣ, στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Θριασίου Νοσοκομείου, στην Πλαστική Χειρουργική Κλινική του Selly Oak Hospital καθώς και στο κέντρο σαρκώματος στο Royal Orthopaedic Hospital στο Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας. Υπηρέτησε ως Υποδιοικητής και Διευθυντής Χειρουργικού τμήματος στο 88 ΤΥΓ.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή με θέμα «Κυτταρική ή Μοριακή Θεραπεία για την Αποκατάσταση Μεγάλων Ελλειμμάτων Δέρματος» υπό την επίβλεψη του καθηγητή Mihai Ionac (University of Medicine and Pharmacy of  Timisoara) και ορκίστηκε διδάκτωρ Πανεπιστημίου με βαθμό Άριστα. Κατέχει τη θέση του Επιμελητή Α΄ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και είναι Επιστημονικός συνεργάτης Ιδιωτικών Κλινικών.

Ο Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός Δρ. Βούρτσης είναι, επίσης, επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, ιδρυτικό μέλος του τμήματος Επανορθωτικής & Μικροαγγειακής Πλαστικής Χειρουργικής της Ιδιωτικής Κλινικής Metropolitan General (πρώην ΙΑΣΩ General) καθώς και ιδρυτικό μέλος του ανεξάρτητου Ελληνικού Κέντρου Μικροχειρουργικής & Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής (HCMRPS) (www.microsurgery.co). Είναι πιστοποιημένο μέλος (Fellow) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (EBOPRAS), τίτλος που του απονεμήθηκε έπειτα από επιτυχείς εξετάσεις. Τέλος, είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ) καθώς και ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνεται επιπλέον, η δημοσίευση ιατρικών άρθρων  σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά, η συμμετοχή του σε  διεθνή και εγχώρια συνέδρια με πάνω από 70  επιστημονικές εργασίες, η συμμετοχή του σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με πρακτική εξάσκηση και τέλος η έρευνα και οι πειραματικές μελέτες στον τομέα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής… Για περισσότερα πατήστε εδώ