Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

Υαλουρονικό οξύ

ΕνέσιμαΤο υαλουρονικό οξύ  χρησιμοποιείται παγκοσμίως για τη διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου που είναι συνήθως βαθιές και η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης (βλέπε BOTOX – DYSPORT) θα είχε περιορισμένο αποτέλεσμα. Το υαλουρονικό οξύ  όταν ενίεται κάτω από αυτές τις ρυτίδες τις «γεμίζει» με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει πιο νεανικό και σφριγηλό. Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από 6 μήνες έως δύο χρόνια, ανάλογα με τον τύπο του υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται, την ποσότητα που χορηγείται και τον ρυθμό αποδόμησης του, από τον κάθε ανθρώπινο οργανισμό. Υπάρχουν πολλά εμπορικά σκευάσματα που είναι διαθέσιμα και για κάθε περίπτωση διαφορετικά. Ο ιατρός, θα σας κατευθύνει και θα σας προτείνει αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς καθώς και πιθανούς συνδυασμούς. Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος πέρα από την αισθητική βελτίωση που προσφέρει άμεσα, καθυστερεί σημαντικά, σε βάθος χρόνου, την μονιμοποίηση των ρυτίδων.

Η χρήση του υαλουρονικού οξέος είναι ασφαλής διότι το υαλουρονικό οξύ υπάρχει στον άνθρωπο και αποτελεί φυσικό του συστατικό. Εκτός από την εφαρμογή του για τη διόρθωση των ρυτίδων που είναι βαθιές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον τονισμό ολόκληρων των χειλέων ή και του περιγράμματος αυτών. Επίσης το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για τον τονισμό των ζυγωματικών (των “μήλων”) καθώς και για τη διόρθωση ανωμαλιών ή ελλειμμάτων που μπορεί να είναι μετατραυματικά, μετεγχειρητικά ή και εκ γενετής κυρίως στη μύτη, στο πηγούνι αλλά και σε άλλες περιοχές.

Η ηλικία έναρξης της εφαρμογής είναι συνήθως μετά τα 25 έτη, δεν είναι όμως συγκεκριμένη και εξαρτάται από την τάση του ατόμου για την εμφάνιση ρυτίδων.  Πολλές φορές τίθεται το ερώτημα αν προκαλείται πόνος από τις ενέσεις. Για την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος ο ιατρός χορηγεί τοπική αναισθησία που μπλοκάρει τα νεύρα της περιοχής έτσι ώστε οι ενέσεις να προκαλούν μόνο μια μικρή ενόχληση. Επίσης, ο ιατρός εφαρμόζει ανώδυνες τεχνικές με τη χρήση ειδικών επιθεμάτων.

Η εφαρμογή της θεραπείας δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία και διαρκεί 15-45 λεπτά ανάλογα με τις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Μετά την εφαρμογή, ο ιατρός θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τις δραστηριότητες σας.