Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

Botox – Dysport

ΕνέσιμαΟι ονομασίες BOTOX και DYSPORT αποτελούν εμπορικές ονομασίες σκευασμάτων που περιέχουν ως δραστική ουσία την επονομαζόμενη βοτουλινική τοξίνη.

Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται παγκοσμίως για τη διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου και του τραχήλου (λαιμού). Η δράση της οφείλεται στην αναστολή της σύσπασης των μυών και είναι προσωρινή. Η εξασθένηση της δράσης είναι σταδιακή και η μυϊκή λειτουργία επανέρχεται συνήθως στους 4-6 μήνες. Η εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης πέρα από την αισθητική βελτίωση που προσφέρει, για το χρονικό διάστημα που προκαλεί την αναστολή της σύσπασης των μυών, καθυστερεί σημαντικά, σε βάθος χρόνου, την μονιμοποίηση των ρυτίδων.

Η χρήση του BOTOX ή του DYSPORT είναι ασφαλής και εκτός από την εφαρμογή τους για τη διόρθωση των ρυτίδων χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας των παλαμών και της μασχάλης, του πονοκεφάλου, καθώς και για άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Η ηλικία έναρξης της εφαρμογής είναι συνήθως μετά τα 25 έτη, δεν είναι όμως συγκεκριμένη και εξαρτάται από την τάση του ατόμου για την εμφάνιση ρυτίδων. Πολλές φορές τίθεται το ερώτημα αν προκαλείται πόνος από τις ενέσεις. Ο πόνος που προκαλείται είναι πολύ καλά ανεκτός και ο ιατρός εφαρμόζει ανώδυνες τεχνικές με τη χρήση ειδικών επιθεμάτων.

Η εφαρμογή της θεραπείας δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία και διαρκεί 10-15 λεπτά. Μετά την εφαρμογή μπορείτε μέσα σε μία ώρα να έχετε κοινωνική δραστηριότητα. Ο ιατρός θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την ηλιακή έκθεση και την βραδινή σας ανάπαυση.